Βασική συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε σε αρκετά γλυκά όπως τάρτες, τσιζ κέικ, τούρτες ή παγωτά.
Απολαυστική σάλτσα σοκολάτας.
Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας.Υλικά συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
2 κ.σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε 1 μισή φλιτζάνι νερό σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα.
Αφήνουμε να ζεσταθούν ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει η σοκολάτα.
Στην συνέχεια, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το κακάο με 2 κουταλιές ζεστό νερό, να γίνει απαλή πάστα.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφήνουμε να βράσουν, χτυπώντας με σύρμα καλά.
Έπειτα, ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τη σάλτσα να βράσει.
Τέλος, την περνάμε από σουρωτήρι και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Καλή απόλαυση!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου