Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Γόπες στον φούρνο με ντοματένια «σάλτσα»

Ταπεινό, οικονομικό και πεντανόστιμο ψάρι, η γόπα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι, αλλά και στον φούρνο. 

Συνοδεύστε τες με βλίτα βραστά ή πατατοσαλάτα με ντοματίνια.

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 ώριμες ντομάτες,ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους. 
  • Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  •  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια. 
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου