Ταπεινό, οικονομικό και πεντανόστιμο ψάρι, η γόπα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι, αλλά και στον φούρνο.
Συνοδεύστε τες με βλίτα βραστά ή πατατοσαλάτα με ντοματίνια.
Υλικά
- 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 ώριμες ντομάτες,ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
- Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου