Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μακαρόνια στο φούρνο με παραδοσιακά λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ

• 250γρ μακαρόνια πέννες Μιτσίδη

• 250γρ παραδοσιακά λουκάνικα

• 700γρ γάλα

• 60γρ αλεύρι

• 35γρ βούτυρο

• 250γρ χαλούμι τριμμένο ή τυρί edam

• 1 κύβο ζωμό λαχανικών Μιτσίδη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βήμα 1

Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Μισο-καλύπτετε με κρύο νερό κα ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν τα λουκάνικα με το λίπος που θα κατεβάσουν.

 Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη κρέμα: ζεσταίνετε το γάλα, λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα , προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

 Βήμα 3

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο βραστό νερό μαζί με το ζωμό, σουρώνετε και βάζετε σε λεκάνη.

 Βήμα 4

Προσθέτετε τα λουκάνικα , την κρέμα και τα δύο τρίτα από το τριμμένο χαλούμι ή το τυρί.

 Βήμα 5

Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ταψί φούρνου. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου